Слепци, защо отричате
славянската душа?
България разсичате:
"Не е славянска тя!"
Защо ли сте сърдити,
престъпни бесове?
И родното рушите
с безпътни умове.
И дебнете с тояга
славянската душа.
А тя – широка, блага –
светлее с доброта...
Бъдете по-разбрани,
без гневни черноти!
Да, българославяни
сме ние – аз и ти...
Марин Тачков
© Марин Тачков Все права защищены