5.12.2020 г., 19:37 ч.

Славянската душа 

  Поезия » Гражданска
616 1 2

Слепци, защо отричате

славянската душа?

България разсичате:
"Не е славянска тя!"

 

Защо ли сте сърдити,

престъпни бесове?

И родното рушите

с безпътни умове.

 

И дебнете с тояга

славянската душа.

А тя – широка, блага –

светлее с доброта...

 

Бъдете по-разбрани,

без гневни черноти!

Да, българославяни

сме ние – аз и ти...

 

Марин Тачков

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??