1 апр. 2016 г., 20:07  

След дъжда... 

  Поэзия » Другая
1224 1 20

Във дните ни -  все повече живот.

Във нощите ни - нищичко за даване.

Езикът ми - безмилостен циник,

изсъсква с препинателно старание.

И нищо, че оттук до есента…,

ще минат пак дузина наши пролети.

Ще бъдем пак наивни и добри

и всъщност, ще приличаме на хората.

А простичка - за мене и за теб,

бе жътвата на цялото ни нямане.

Пораснахме до думата “любов”,

пораснахме до равно на смаляване.

И тези керемидени мечти

не пускат многостишната ми обич

след теб да отлети, да се стопи,

и всяка болка да умре в зародиш.

© Кремена Стоева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??