След раздялата
В свят от бури и ветрове
отведе моето сърце.
И сякаш изчезна любовта
от нашите влюбени лица.
И в този мрачен ден,
когато чувствата ми не бяха с мен,
а отлетели в тази нощ безкрайна,
потънали в една дълбока тайна...
Седях замислена така, като отшелник в тъмната гора,
изгубил от живота радостта и любовта.
И мислех си:
Защо така се случи, че между нас двамата не се получи?
Чаках отговора дълго време,
но дойде следващото полувреме.
И тръгнах на любовен лов,
с нови сили, свежа, голямо попадение да отбележа.
© Гери Димитрова Все права защищены