30 дек. 2020 г., 20:56

След теб 

  Поэзия
955 12 21

...И хлябът ще се пръска на стотици мълчания, когато е прегърнат... Петя Цонева

 

След теб ще бъде тихо. Много тихо.

Смехът ти ще се пръсне на стотици

мълчания*. И парещият вихър

ще кипне сол под крехките зеници.

 

Ще плисне дъжд от скръб и младо вино -

пръстта е жадна и неутолима.

Но знам, че твоето небе е синьо

дори в най-лютата и мрачна зима.

 

След теб ще бъде светло. Много светло.

Светът душата ти ще отразява...

Щом ангел счупи земната си клетка,

най-ярката звезда го приютява.

© Мая Нарлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??