18 мая 2020 г., 11:36

Следдъждовно 

  Поэзия
361 1 1

Ако и днес,
докато идвам към теб,
летният дъжд ме застигне;
ако дрехите ми подгизнат,
а косата ми стане
хавлиена;
ако ледните късове град
ме замерват,
докато подтичвам;
а реките в краката се увиват
като коси на момиче;
ако ти приличам
на мокра кокошчица,
когато на прага застана,
а от мен капят искри
(от гръмотевиците това е),
събери,
изсуши,
в гардеробите скрий
листопада
от обрулените
черничеви клонки,
които по мене парадно
са полепнали.
Ще си тръгна с тях после,
вместо с мокрите дрехи.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Неприлично добро!! Винаги се усмихвам искрено на такива попадения, а дори не знаех, че харесвам този стил. Е, поне до скоро 🙂
Предложения
: ??:??