19 мар. 2022 г., 19:02

Следи 

  Поэзия
152 0 0


На Иван Ненов

 

Следите ви ще останат нестопени
и над полята ще цъфне вечността,
защото оставяте слова огрени, 
от слънцето издигнало мъдростта, 

 

помогнало й в тягостни моменти,
нашепнало й че я има радостта,
че вярата на измъчените поети, 
е лъч на изпепеляваща звезда.

 

За онези, над които завист надделява, 
за онези, над които злото кръжи, 
и стиска в ръце тяхната поквара
и смее се на гнусните им лъжи.

 

Следите ви ще горят неопетнени
отвели ви при смирената скала,
където мислите летят извисени,
към слънцето с пулсиращи крила.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??