11 мар. 2009 г., 14:39

***(следи от бил живот) 

  Поэзия
822 0 21

 

„преди да се сгъне в кутии
до раните си
за които не пишеше никога”
                                       vitaniya

****************************

 

 

 … а всъщност
го боляха надълбоко
но не можеше да хвърли

зад гърба си
пазеше ревниво по капаците

(единственото му останало)
слепени най-старателно парчета

реликви сякаш от отминало „билò” 
когато беше толкова НЕсам 
колкото на всекиго желаеше
по Коледа
и в сънищата си от лятото
и в онзи дъжд...
живота му в пороя си отнесъл 

към някъде


и бе щастлив
със тази болка
и с спомена 


да диша 
               

истински

 

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??