7 апр. 2021 г., 11:54

Следизборно размишение 

  Поэзия
418 0 4

Корона криза и ваксини.

Живот ли? – Не, поле със мини.

Лъжи на гроздове големи,

държавата – лютива тема.

 

Горчиви избори – догоре

и как с лъжите ще се борим,

насред уж новите играчи,

към парламента щом закрачат.

 

Надяваме се да са честни,

без келепири всеизвестни.

Надяваме се на промяна,

не кой пак кокала да хване.

 

Защото, иначе, обаче,

народът жив ще го оплачем.

И без това в сух плач се свива.

В чужбина расне – чужда нива.

 

Дай Боже по-разумни хора

с бедите ни да се преборят.

Не само вятърна надежда

подобно кукувича прежда.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??