15 апр. 2014 г., 21:06

Слепота 

  Поэзия » Гражданская
429 1 0

Слепота

 

Мили мой народе,

защо си толкова сляп,

защо си толкова доверчив и сговорчив.

 

Не виждаш ли опасността,

след толкова кратко време

тичаща отново към теб сега.

 

Не слушай какво ти говорят,

не вярвай какво ти обещават.

Спомни си за тези, преди нас,

за какво живяха и за какво умряха.

 

Събуди се ти сега,

веднъж завинаги,

с голяма надежда и мечта.

Бори се срещу тази нищета,

срещу този враг на нашата съдба.

 

Недоумявам твоето спокойствие,

от какво е породено то.

Събуди се, бунтувай се,

срещу несправедливостта

и общият враг на всички нас.

© Георги Божинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??