От сложна материя - изтъкан е човека!
Пушечен изстрел - рикоширал куршум!
Мишена все търси - все за нещо роптае...
а да надзърне във себе си - дори не желае!
Оплетен във паяжина - нишките дърпа,
все ги тегли към себе си - в тях се оплита,
все търси причина и начин намира...
а човека до себе си - той не разбира!
Тревожно е времето - съдбите заплита...
На кръстопът ни поставя - посока да търсим!
И във сложна материя човека залита...
Основите рухват - рушат се човешките ценности!
Заплетени здраво сме - матрицата действа!
Изгубили себе си - рикоширал куршум
в нас се прицелва...Притихна душата ми
и нов свят си измисля! Където вълшебствата
тънката мрежа разплитат - ръката протягам
и нишката дърпам по нея залепнали са
човешките ценности - любов и надежда
блестят като капчици - събирам и нижа ги
със пер лен отблясък са...Спокойно протича
моята мисъл - гняв и обиди изхвърлям
зад борда - начисто започвам...
мира да запазя а човешката правда
в гърдите напира! В шепи събирам
любов и надежда - събирам и нижа ги
със пер лен отблясък са и сложна материя...
01.08.2018г
Катя Джамова
© Катя Все права защищены