2 июл. 2007 г., 10:28

Слончето  

  Поэзия
1066 0 3
 

СЛОНЧЕТО И МОМЧЕТО

              (закачка)

Аз съм лошо слонче

(без хоботче) -

стъпках с тромави крачета

душата нежна на момчето.

Момченце, моля те, не се сърди,

защото първо ти -

едно забързано дете,

се спъна в моето сърце.

Аз просто много исках

тебе също да те заболи -

по-справедливо е, нали,

когато заедно пищим:

"Боли... боли... боли..."

Детето пак намусено мълчи.

Момченце, мило, но защо?!

Какво се случи пак, кажи!

Както винаги играчка-плачка

Или може би отново стачка?

Момченце мило, не плачи...

Виж, аз първа правя крачка,

а ти като момче голямо, ми прости

и бузката ми целуни.
юни 2006г.




СЛОНЧЕТО  И  МОМИЧЕТО

                 (закачка)

Слонче лошо, чакай, спри,

не се разбрахме с тебе май,

забъркахме се в тези весели игри.

Аз казах само "Целуни ми бузката",

а ти с хоботчето свали ми блузката.

Към гащичките не посягай,

защото съм свенлива -

ще те ухапя и ще бягам!
юли 2006г.

© Юлияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??