Слушай песента
Вървя,
мисля,
съществувам.
Вярвам навярно в доброто.
Нося кръст,
плача,
страдам.
Не вярвам в покорството.
Правя планове, развивам се.
Но гигански чукове те коват на едно място,
карат те да се обърнеш срещу себе си.
Да не слушаш песента на живота,
а да кънти химна на смъртта!
Вървя,
мисля,
съществувам.
Не вярвам навярно в нищо.
Не нося кръст,
яростта ме облива.
Не вярвам в съдбата, даже в покоя.
Развивам силата на ноща.
Нищо не ме спира, чувствам свобода.
В хармония е всичко в мен!
Не слушам песента на живота,
a химна на смъртта!
© Марина Петрова Все права защищены