24 мая 2010 г., 00:02

Слънце влюбено 

  Поэзия » Любовная
553 0 1

Влади, слънце влюбено,
защо си напоследък толкова загубено?
За пореден път идваш в час без учебник,
ти за мен си един непотребник.

Влади, слънце влюбено,
не ти е място тук, същество заблудено!
Ти май пак си потънал в розов облак,
ето, днес не можа нищо да кажеш за Панамския провлак.

Влади, слънце влюбено,
защо ти е доброто успехче нейде загубено
и в бележника ти е двойка до двойка,
ясно ми е, попаднал си под любовна упойка.

Влади, слънце влюбено,
защо си пак в планината загубено?
Знам, търсиш да набереш малко кокиче
за своето мило, скъпо, свято момиче.

Влади, слънце влюбено,
какво търсиш? - всичко вече е изгубено.
Стегни се, затънал си в дълбоко блато.
Стъпи на крака, учението е злато!

Ех, Влади, Влади, как любовта те промени,
беше добър ученик, сега се погледни!

И заго(= за кого) си се влюбил с тез парцаливи дрехи,
циганите щом те видеха, направо от ужас измреха.

04.02.2008

© Владимир Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??