15 апр. 2010 г., 10:48

Слънцето, денят ми 

  Поэзия » Другая
908 0 19
Слънцето, денят ми,
към залеза се спуска.
Сърце, ти замълчи.
Усмихвайте се, устни!
Сънувайте, очи!

Ще бъде както беше:
събуждам се – дете.
И цъфнала череша
зад тънкото перде.

И слънцето ще слиза
по оня небосклон,
със светлосиня риза
и скъсан панталон.

Щастливо и безгрижно
ръка ще му подам.
Детето – аз го виждам,
а името – не знам.

© Райчо Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??