12 нояб. 2015 г., 21:33

Слънчева вода 

  Поэзия
1100 5 19

СЛЪНЧЕВА ВОДА

 

През лятото на мойто детство,

в безгрижните игри на младостта,

мама пълнеше леген с вълшебства –

огряна, топла слънчева вода.

В края на деня: по залез,

се къпех с нея и сияех цял...

Докато звездите се запалят,

завършвах слънчевия ритуал.

Все още помня светлината,

която се стичаше по мен!

Къде отиде, детско лято?

Къде си, мамо,

в този слънчев ден?

© Стойчо Станев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??