СЛЪНЧЕВА ВОДА
През лятото на мойто детство,
в безгрижните игри на младостта,
мама пълнеше леген с вълшебства –
огряна, топла слънчева вода.
В края на деня: по залез,
се къпех с нея и сияех цял...
Докато звездите се запалят,
завършвах слънчевия ритуал.
Все още помня светлината,
която се стичаше по мен!
Къде отиде, детско лято?
Къде си, мамо,
в този слънчев ден?
© Стойчо Станев All rights reserved.