8 мая 2021 г., 10:12

Слънчеви сърца 

  Поэзия » Для детей
546 0 4

Боядисват се яйца! 
Но дали е за деца?! 
Мога опит да направя
и дано добре се справя! 

 

Вече съм голяма
и ще отменя аз мама! 
Баба ще показва
каквото там се спазва. 

 

С червената боичка
аз творих самичка.
Стана алено-червено
яйчеценце пременено!

 

Гиздаво е сякаш май
и сърцето му не трай!
Чака дружки пременени
на подноса подредени. 

 

Второто е с цвят зелен, 
за приятели край мен. 
Дар за празник да даря, 
аз от щастие горя! 

 

Следващото е в жълто
и да не бъде тъжно, 
сини то цветя получи - 
чудна дреха се улучи. 

 

И красиви в подноса, 
бляскащи като в роса, 
те усмихват ни се ведро
и любов ни дават щедро! 

 

Шарени са те на цвят
и откриваме след "пат":
тези малки яйчица
имат слънчеви сърца! 

 

Както чист им е жълтъка, 
слушам бабина заръка, 
сърцето чисто да остане
и света ни да обхване! 

 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Всяко шарено яйце, има слънчево сърце »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??