СЛЪНЧЕВО УТРО
Кукуригу, кукуригу
пее моето петле.
"Мила майко, събуди го
от сън твоето дете!"
Ясно Слънце веч изгрява
и настава топъл ден,
то със радост ни дарява
и с добро и теб и мен.
Кукуригу, кукуригу,
бързо ставай ти, юнак,
че другарчето ти, виж го,
за игри те чака пак!
Радвайте се на Пролетта,
че дошла е вече вън,
чакат ви песни, веселба,
остави го този сън!
Като дойде пак зима зла
и завеят ветрове,
ще си спомняш ти със тъга
тез щастливи мигове,
що ти Слънцето подари
със топлите си лъчи.
Ти му мило благодари
с весели, добри очи.
© Анка Келешева Все права защищены