19 июл. 2016 г., 15:59

Сметка 

  Поэзия
350 0 0

Съдбата една

на общество без душа,

без земни устои и твърди недра,

насъсква човек

без път, през мъгла,

да води безсмислена, смешна борба:

батман срещу супермен,

пенсионер срещу гамен,

мега акула срещу крокозавър,

нежен еднорог срещу напомпан кентавър,

джипове срещу велосипеди,

саможивляци срещу всички съседи,

фанатици срещу лумпени,

слънчогледи срещу пумпали.

И за финал - Сган срещу Сган...

Готова да стане на Молох курбан.

Без собствена мисъл, без капчица свян,

върви към смърдящия адски казан,

с глъчка и песни на общия плам.

Щастлива тълпа  -

в свят чужд, неразбран,

хвърляща в огъня своята сила...

едничък живот пропилян.

© Александър Митков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??