Страхувам се
и знам, че е човешко
да изпитваш страх
пред всичко.
Да знаеш, че ще се
превърнеш в прах!
Рано или късно
ще се случи това.
Страхувам се,
че смисъла няма да разбера.
На този свят
всеки има задача една.
Да търси, разпознае
и разбере Смисъла!
Да разбере
къде се крие той
и душата да намери покой.
На човешкия живот,
смисъла,
къде е той?
Може би след следващия завой?
След следващото изпитание,
което ни поднася съдбата?
Или се крие в самотата?
Но тогава
всеки е открил този смисъл,
без дори да разбере,
а защо го търсим въобще?
Не трябва ли сам
той да се появи?
Да ни плени?
Не! И така не е!
Този живот е път.
Трябва да се извърви
от начало до край
и смисълът е някъде
по пътя, май?!
Но къде се крие,
никой не знае.
Ако знаехме,
защо да го търсим?
Никой не търси онова,
което знае къде е.
Някои намират смисъл
в любовта,
а други - в подлостта.
Има хора различни.
Но нима,
след като открием любовта
не продължаваме да търсим смисъла?
Нима след като
вкусим подлостта
преставаме да вярваме
в смисъла?
Да го търсим
и да искаме още и още.
И след теб
животът ще продължи такъв,
какъвто е сега.
Едни ще идват,
други ще си отиват.
Днес си тук,
а утре те няма.
Смисълът на този живот
не се крие в разгадаването
на тайната на мъдростта,
нито в любовта.
Крие се в пътя,
който извървяваш ти,
разкривайки тайни
и губейки мечти!
Той ще разкрие смисъла
за теб! Търси го!
© Марчела Все права защищены