18.12.2007 г., 21:53 ч.

Смисъл 

  Поезия
552 0 6

Страхувам се

и знам, че е човешко

да изпитваш страх

пред всичко.

Да знаеш, че ще се

превърнеш в прах!

Рано или късно

ще се случи това.

Страхувам се,

че смисъла няма да разбера.

На този свят

всеки има задача една.

Да търси, разпознае

и разбере Смисъла!

Да разбере

къде се крие той

и душата да намери покой.

На човешкия живот,

смисъла,

къде е той?

Може би след следващия завой?

След следващото изпитание,

което ни поднася съдбата?

Или се крие в самотата?

Но тогава

всеки е открил този смисъл,

без дори да разбере,

а защо го търсим въобще?

Не трябва ли сам

той да се появи?

Да ни плени?

Не! И така не е!

Този живот е път.

Трябва да се извърви

от начало до край

и смисълът е някъде

по пътя, май?!

Но къде се крие,

никой не знае.

Ако знаехме,

защо да го търсим?

Никой не търси онова,

което знае къде е.

Някои намират смисъл

в любовта,

а други - в подлостта.

Има хора различни.

Но нима,

след като открием любовта

не продължаваме да търсим смисъла?

Нима след като

вкусим подлостта

преставаме да вярваме

в смисъла?

Да го търсим

и да искаме още и още.

И след теб

животът ще продължи такъв,

какъвто е сега.

Едни ще идват,

други ще си отиват.

Днес си тук,

а утре те няма.

Смисълът на този живот

не се крие в разгадаването

на тайната на мъдростта,

нито в любовта.

Крие се в пътя,

който извървяваш ти,

разкривайки тайни

и губейки мечти!

Той ще разкрие смисъла

за теб! Търси го!

© Марчела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И от мен най-искрени поздравления!!!
  • Справила си се, браво!!!
  • браво на теб!!стихати е толкова истински и искрен!!без да се замисля ти поставям 6+!!
    прегръдки от мен
  • Чудесен стих !!!
    Хареса ми много !
    Поздрав !
  • Поздравления!Пишеш много мъдро...Защо не опиташ да напишеш разказ?Мисля че ще имаш успех...Очаквам още...
  • Миличка, написала си много истински стих...толкова искрен...
    Поздравявам те най-сърдечно, пишеш красиво!!!
Предложения
: ??:??