Смърт
Ненаситна за сълзи и болка
и преливаща вече от тях!
Най-спокойно и най-незаслужено,
Тя пристигна и в нашия дом!
И неканена, гонена, мразена,
и с цената на всичко безценно,
ето тук, разположи туловище!
И премаза последни надежди...
Всеки чувал е нейното име..
Всеки вдишвал е нейната смрад!
Недвусмислено пак да напомни,
че е вече на къщния праг!
И какво ни остава на края?!
Примирени от нейната власт,
да запазим нелепо мълчание..
Да не зърне и някой от нас!
© Просто Някой Все права защищены