23 нояб. 2022 г., 14:58  

Sнежанка 

  Поэзия » Другая
453 1 0

зли джуджета възкръснали 

беззъби и със болни нокти 

се събират нощем край леглото ми когато спя 

 

едно след друго се навеждат да ми помиришат плитката 

закискват се 

И после влизат във съня ми през ухото 

 

и аз сънувам хубави високи хора 

облечени във бели дрехи 

 

Мъж един със сочни устни и с коси от мед 

Как идва и ми слага диадема 

Докато отзад пък друг ми стяга черния корсет 

 

А една жена с очи от злато 

ме приканя сладко да си взема 

от кошницата ябълка 

 

Сънувам как посягам да си взема ябълка 

примижала и отхапвам от лъжата със наслада 

 

Когато изведнъж присяда ми във гърлото 

а на небето жълто 

Виждам червеи които пишат 

върху облаците  "К У Р В А"

 

Лошо ми е 

виждам светлите лица 

Как стават тъмни и злокобни 

като бутилки гнили изпопадали от призрачен порутен кораб 

със очи като яйца 

протягат пръсти да ме сграбчат 

 

 

Стресната  събуждам се във миг 

Будни са единствено щурците 

 

Спалнята е празна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© ВЕСЕЛИНА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??