Снежна балада
Небето- сиво и сърдито,
на вятъра шепти в ухото:
"Събуждай се! Навън вали!
Сняг пада! Пада сняг! Бяло е!"
Дочу го утрото, засмя се
и слънцето повика с глас
на птица, в голи клони скрита:
"Виж, виж! Сняг вали! Бяло е!"
А огънят в огнището пламти
и към небето праща огнени стрели.
Душата в унес кротък се разтваря.
Нежен глас със снежинка разговаря:
"Зима бяла, зима чакана дошла е!
Виж, дечица вън играят!"
Шейни летят по преспи снежни
и от смеха на весели гласчета
надежди светли литват
към небето.
============
Бъдете весели, добри,
в празничните светли дни!
© Павлина Иванова Все права защищены