16.12.2021 г., 6:48 ч.

Снежна балада 

  Поезия » Пейзажна
578 0 1

         Снежна балада

Небето- сиво и сърдито,

на вятъра шепти в ухото:

"Събуждай се! Навън вали!

Сняг пада! Пада сняг! Бяло е!"

 

Дочу го утрото, засмя се

и слънцето повика с глас

на птица, в голи клони скрита:

"Виж, виж! Сняг вали! Бяло е!"

 

А огънят в огнището пламти

и към небето праща огнени стрели.

Душата в унес кротък се разтваря.

Нежен глас със снежинка разговаря:

 

"Зима бяла, зима чакана дошла е!

Виж, дечица вън играят!"

Шейни летят по преспи снежни

и от смеха на весели гласчета

надежди светли литват

към небето.

     ============

Бъдете весели, добри,

в празничните светли дни!

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??