Сипе се снегът игриво...
Ето Зимата успя
монотонно, мълчаливо
да измести Есента...
Снежната мъгла забулва
даже Пирин планина,
но пък всяка кална урва
е божествена сега...
Всеки дрипав храст загатва
как и бедната мома-
рокля булчинска облякла
е принцеса тя сама....
Тъжните до вчера клони
захаросани блестят,
а снежинките подгонил-
Вятърът е бял на цвят...
...И вали, вали, засипва-
цял градът е вече бял,
стихнал като пред молитва
от тържествен ритуал...
д-р Коста Качев
Банско
© Коста Качев Все права защищены