26.01.2012 г., 10:38 ч.

Сняг заваля в Банско... 

  Поезия » Пейзажна
422 0 4

Сипе се снегът игриво...

Ето Зимата успя

монотонно, мълчаливо

да измести Есента...

 

Снежната мъгла забулва

даже Пирин планина,

но пък всяка кална урва

е божествена сега...

 

Всеки дрипав храст загатва

как и бедната мома-

рокля булчинска облякла

е принцеса тя сама....

 

Тъжните до вчера клони

захаросани блестят,

а снежинките подгонил-

Вятърът е бял на цвят...

 

...И вали, вали, засипва-

цял градът е вече бял,

стихнал като пред молитва

от тържествен ритуал...

 

                                 д-р Коста Качев

Банско

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??