29 июн. 2014 г., 13:37

Сол 

  Поэзия
378 0 0

О, дай ми вече солени дни и късни нощи!
Бели устни на фона на червени лица.
(Пак ще изгаряме. Забравяме още
подробности като слънцезащитни масла.)

О, дай ми морска сол по езиците
и палещ пясък под боси крака.
Звездите - прогарящи нежно зениците,
нека блеснат до ярката пълна луна.

И ще бъде пак лято - и устни солени
ще отпиват от запотени от бирата чаши.
Лято и сол. И всички Вселени,
планети, луни, небеса - ще са наши.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??