8 апр. 2008 г., 13:29

Сонет в... болеро 

  Поэзия » Любовная
449 0 1

 

По Валери и М. Равел

Вълната търси своя пристан,
където да отпусне хребет.
Откривам шеметния Тристан,
Изолда - като нежен лебед.
Човек не знае как съдбата
предпазва го по пътя сложен.
И как щастливи небесата,
го правят единствено възможен.
Сърцата в ритъм резонират,
напипали са пулса точен.
За миг дори не се и спират...
Света усещат непорочен.
- Вълната следва тихо трепет твой,
предизвестила звуци - светъл рой.

 

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??