20 сент. 2013 г., 21:45

Сонет за сюнет и водосвет 

  Поэзия » Гражданская
531 0 7

СОНЕТ ЗА СЮНЕТ И ВОДОСВЕТ

 

                        Живели във ония времена,

                        съседи във една махла,

                        от двата бряга на река,

                        поп и ходжа със брада.

 

                        Тъй станало, че за Зарезан,

                        заръчал комуниста-кмет,

                        ходжата, синът му да обреже,

                        а на попа - да стори водосвет.

 

                        Кметът в лагер въдворили,

                        и чак след години се разбра,

                        че попа, ходжата наклепал,

                        а той за попа пуснал докладна.

 

                        Мюфтия днес е онзи ходжа, знай

                        а пък владиката ни кой е, ти познай!

© Лордли Милордов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??