Днес - линейка, смяна - дневна;
предусеща се сирена.
А сирената - напевна
и небесно вдъхновена!
Позвънявания ва̀лят
като скакалци на жѝто -
ха да спрат, но не нама̀лят
и се иска зо̀рко сѝто...
Неизвестността коварна
като буца в гърло дави...
Но е Спешна - лъчезарна! -
И набързо ще се справи!
Дни и нощи тъй отлитат
в битки с го̀рести и болест...
Но са Спешни - с дух мазолест! -
И болѐжките помитат!
И какво, че и мнозина
дейността им подценяват?! -
В тях зарѝ Любов-Светиня
и не спират да спасяват!...
© Стоян Минев Все права защищены