20.06.2024 г., 9:40 ч.

Спешна помощ, спешни помощнички и помощници 

  Поезия
203 0 0

Днес - линейка, смяна - дневна;

предусеща се сирена.

А сирената - напевна 

и небесно вдъхновена!

 

Позвънявания ва̀лят

като скакалци на жѝто -

ха да спрат, но не нама̀лят

и се иска зо̀рко сѝто...

 

Неизвестността коварна

като буца в гърло дави...

Но е Спешна - лъчезарна! -

И набързо ще се справи!

 

Дни и нощи тъй отлитат

в битки с го̀рести и болест...

Но са Спешни - с дух мазолест! -

И болѐжките помитат!

 

И какво, че и мнозина

дейността им подценяват?! -

В тях зарѝ  Любов-Светиня

и не спират да спасяват!...

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??