Бъди тих, през прозореца погледни -
луната изглежда спи зад
малки пухени облаци.
Чуваш ли, изглежда ще завали
над стъклените ни покриви.
В душите ни е есен, а навън е зима.
Бъди тих. Не казвай и дума.
Луната спи. Облаците са нейно одеяло.
Усещаш ли? Изглежда ще завали.
Чуваш ли? Вятърът сякаш говори.
Разказва приказки за самотните,
нощни души.
Пристъпи бавно към прага и отвори вратата.
Виж паднали листата...
Бъди тих. Погледни - луната сякаш
спи зад пухени малки облаци.
Усещаш ли? Студено е.
Изглежда вали.
Навън е есен, а в душите ни - зима.
© Нина Чалъкова Все права защищены