На върха на иглата застанал,
триста дяволи дишат в тила ми.
Запокитвам в небесната яма
любовта и надеждите смътни.
Самотата е странна камбана -
дом оглозган от мисли до кости.
Зъзнат в нея мечти разорани
и треперят банални въпроси.
Но под свода й (цяла вселена)
аз откривам море от събратя.
Всички те - смъртоносно ранени,
са очакващо полета ято...
© Младен Мисана Все права защищены