26 июн. 2012 г., 09:50

Спомен в кутия 

  Поэзия » Другая
825 0 2

Като спомен, заключен в кутия -

притихнал, забравен, далечен,

вадя те тайно - ти си магия,

която направи те вечен.

 

Запазени мигове - пусти,

мечтания - безкрайно обречени,

в театър - отлични артисти,

и пътища дълги - препречени.

 

Очи, като бездни от мълчания,

поглеждат далече назад.

Ще свършат ли тези терзания

в безкраен сълзлив водопад?!

 

Ръцете, докосващи дълго,

рисуват безброй тишини...

Напълно ненужни на никого,

затихващи в скръб руини.

 

Телата, желеащи бездната,

копнеещи вечна безкрайност,

ще търсят луната несбъдната

на хиляди пътища заедност.

 

Душата - скитница в кутията, погледна,

усмихна се смирено и размислено,

надипли роклята си - вехта, неугледна -

за спомен да мечтаеш е безсмислено!

© Белисима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ако имате желание, помагайте в "пипването"...Не съм поет и имам да уча много неща. Ще съм ви благодарна за подкрепата. И ви благодаря за интереса и коментарите!
  • Последният куплет малко развали доброто ми впечатление, но все пак - 6!
Предложения
: ??:??