4 нояб. 2006 г., 22:31

Спомени в дъжда 

  Поэзия
956 0 5
Помниш ли целувките,
в прегръдките топяхме се почти,
помниш ли вкуса на устните,
които шепнеха ти:"остани"?
Нима вече ме забрави
или излъга ме ,че ме обикна,
нима искреността далече си остави
или от мене някак си отвикна?
Бях в ръцете ти дете,
с любовта си тъй ме укроти,
че тигърчето станало момче
искаше с гласът ти да заспи.
Звездичките блещукаха в очите ти,
бе така красива под луната,
Унасях се,изгубен във косите ти,
сънувах как преплетени сме във листата.
Събудих се от капки дъжд в ръката,
надвесен над прозореца отворен,
дори смелост нямах да скоча към земята,
а стисках листите от стихове отровен.
Направих всичко от сърцето,
казах всичко от любов,
но обичта ти се разми,
на дъното отведе ме в морето,
съня прободе ме,
нима със тебе бях така жесток?
Не искам да ми отговаряш вече,
въпросите излишни станаха отдавна.
Помня те,обичах те,
но сърце ми е от твоето далече,
дори виновно погледа ми те отбягва.
Пътя раздели ни се завинаги,
сълзи изплакани ме гонят само във нощта.
Последният ни миг със тебе спомням си
и чакам да отмине на прозореца дъжда...

© Христо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Изпитал съм това и всяко едно нещо ,което съм написал.
    Трябва да знаеш,че във всеки се крие по един поет,наранен или щастлив...е почти във всеки
  • Много е хубаво Ама искам да те питам-преживял ли си това за което си писал в стихотворението си?Аз много уважавам хората които пишат такива хубави и истински неща и някога наистина бих искала да мога да и аз да напиша нещо........
  • Хареса ми!
  • Много болка Но хубав стих Поздрави!
  • Браво!
Предложения
: ??:??