През една "болнава" зима
сред дъждовните гори –
Диспансер в една градина
някой спешно построи.
Там Лъвът, като директор
без конкурси назначи –
Крокодил за главен лекар
с две хиени за сестри.
Страшно бързо сред гората
Диспансерът се прочу –
Бивол с болки в рамената
в кабинета пръв нахлу!
С бърза клизма на червата
и с погрешна диагноза,
в миг му клъцнаха рогата
без хипноза и наркоза!
Носорогът пък пристигна
там, с подпухнали очи –
Цяла нощ не беше мигнал
със кошмари до зори!
Много спешно с шест пирона
му "изправиха" рога,
а с масаж под панталона
му по-смачкаха духа!
На Жирафа – с дълга шия,
дето имаше артрит,
джин му сложиха да пие
с хлебна сода за гастрит.
Пък на Слона – за диета
му предписаха куверт
с крехки, агнешки котлети
и прасенца за десерт...
Всеки час във Диспансера
беше истински провал.
Бързо спретна се Завера
за горкия персонал:
Всички в джунглата решиха
да не стъпват при Лъва!
Спешна клиника откриха
те в дъждовната гора.
Със конкурси там избраха
свестни лекари, сестри...
Всички бързо оздравяха
покрай доктори добри!
Там - Лъвът се излекува
от "болежките на Царя"
Спря безмесно да гладува,
Диспансери да отваря!
Пак към трона той погледна,
вече нямаше проблеми,
с Крокодила там приседна
и с придворните Хиени!
Юри
Йовев
Юли 2019 г
© Yuri Yovev Все права защищены