Сред милионите звезди във небето
Наречена има единствено и само една
Която осветява и ми топли сърцето
Носеща името на моята любима жена
Тя премахва от живота ми мрак и тъма
И заменя ги с безкрайно и синьо небе
Със смеха си извиква в мен пъстра дъга
И дава ми нови, изпълнени със сила криле
От нея извират и в мене се вливат със мощ
Милиони красиви мечти и копнежи безброй
Тя привдига ме в дните на трудност и слабост
Опора във гибелно време и щит е тя мой
Към нея неспирно отправям аз свойте очи
Загледан в красотата й и блясъка ярък
Тя разпалва пожар, тъй мощен във мойте гърди
Оставяйки завинаги там своя дълбок отпечатък
И винаги в небето на своя земен живот
Ще търся аз именно тази едничка звезда
Защото една е единствено тази, която
Носи твоето име, а в себе си мойта душа
© Христо Банов Все права защищены