21.03.2021 г., 10:43 ч.

Сред милионите звезди 

  Поезия » Любовна
475 0 0

Сред милионите звезди във небето

Наречена има единствено и само една

Която осветява и ми топли сърцето

Носеща името на моята любима жена

 

Тя премахва от живота ми мрак и тъма

И заменя ги с безкрайно и синьо небе

Със смеха си извиква в мен пъстра дъга

И дава ми нови, изпълнени със сила криле

 

От нея извират и в мене се вливат със мощ

Милиони красиви мечти и копнежи безброй

Тя привдига ме в дните на трудност и слабост

Опора във гибелно време и щит е тя мой

 

Към нея неспирно отправям аз свойте очи

Загледан в красотата й и блясъка ярък

Тя разпалва пожар, тъй мощен във мойте гърди

Оставяйки завинаги там своя дълбок отпечатък

 

И винаги в небето на своя земен живот

Ще търся аз именно тази едничка звезда

Защото една е единствено тази, която

Носи твоето име, а в себе си мойта душа

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??