В морето тази вечер гмуркат се звезди,
надничат отражения между вълнѝте.
В дихание надигат леко своите гърди,
от нежен допир, в ласки със скалите.
Луната, слязла ниско, иска да се потопи,
в морето тюркоазено да се огледа.
Разпуснала на воля златните коси,
блести в отблясъци - кристална сфера.
А планктона свети, прави си шеги,
пали огънчета сини в тишината.
Морето... тази нощ в сияния гори,
светлинно шоу, мистерия във тъмнината.
Вселената, в заря избухва, от възторг
букети праща с диамантени пръскулки.
А в своя нощен танц, съзвездието Козирог,
изсипва над морето в изобилие светулки.
Гори морето, магичност пръска в мрака,
луна, съзвездия, дошли са му на гости...
Потапям се, поканена от нежност гладка,
в звезден шлейф морето ме облича...
в тези нощи.
30.08.2021г.
Биолуминисценция или морски звезди - уникално явление в Черно море.
© Теодора Атанасова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »