27 февр. 2011 г., 12:48

Среднощен монолог 

  Поэзия
672 0 0

Нощта е тиха и безшумна,

и тъжаща в самота.

Дали в такава нощ безумна

се пробужда и скръбта?

 

Само блясъкът красив

на тъжната луна

и пейзажът причудлив -

странна приказна страна.

 

Вървя по улица затихнала,

явно спяща непробудно.

И Земята е притихнала...

В очакване на нещо чудно.

 

Не е ли сън това, прекрасен сън?

Но красиво е и нека продължи...

Сякаш зъл, огромен, черен звън

пробужда и убива моите мечти.

 

И покрай мен редят се

хиляди, безброй изгарящи слънца.

А мечтите ми - стремят се

да догонят утрешната светлина!

© Жу не регрете риен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??