Всяка битка с душата
е неравен двубой.
Всеки мъж без заплата
е завинаги твой.
Всеки път в планината
е с обратен завой.
Всеки филм по кината
е с оскАри безброй.
Всеки шум под ребрата
е сигнал за отбой.
Всяка лодка в реката
е строена от Ной.
Всеки уикенд с жената
съм с роман на Толстой.
Всяка тухла в стената
е от бившия строй.
Всеки дрон над страната
е въздушен конвой.
Всички мечки в гората
не се дават без бой.
Всяка пачка в ръката
е корупция в брой.
Всеки шот в механата
не те прави герой.
Всяка кифла в колата
свири днес на обой.
Всеки гений в главата
е израсъл в застой.
Всяка морска салата
е с вълни и прибой.
Всяка жаба в блатата
не е дама от сой.
Всеки пич във кревата
е среднощен каубой.
Всяка нощ край елхата
съм в ергенски запой.
...
Посочете ми във моите прозрения
харесвани от вас произведения.
Заглавия на филми, драми, песни,
наистина - известни и чудесни!
Юри
Йовев
Декември
2019 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Елка ще ти подскажа - Лодка в реката - песен на Стикс, Среднощен каубой - книга на Слезинджър и филм с Джон Войт, Ной - филм с Ръсел Кроу...
Пепи, Гара за двама - култов съветски филм! Виждам че си го спомняш! 😋 Поздрави! 😋