24 окт. 2010 г., 13:47

Среднощно 

  Поэзия » Любовная
699 0 11

На сънищата сред покоя
огряно е лицето ти сега.
А някъде ехтят камбани -
отминало е полунощ едва.

Разстила се над улиците
притаена нечия тъга.
От ласките ù ще опазя
твоята притихнала снага.

Тлее в старата камина
волната ти огнена душа -
като че от теб нощта
отдръпва свойта пелерина.

И нека сред неонова заря
да си бушува вън светът!
От часове наред, аз зная,
претопила си се във смъртта...

С тежкия стоманен мрак
аз ще се слея във едно.
Сбогуваме се за последно
- сякаш никога не е било...

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??