13 февр. 2018 г., 10:55

среќата е тука и сега 

  Поэзия » Философская
332 1 3

Ми подаруваш страдања

ме тераш

да чекорам од добро кон подобро

да поместувам планини во долини

ми ја ловиш сенката

во бунар со вода

а среќата е тука и сега

во волшебна кутија

во секој од нас.

 

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??