Ликувайте, телета и юници,
тържествено поклащайте рога! –
да чуят всички, че във град Върбица
ще се провежда среща на върха.
Най-готиното гадже в махалата –
с върховен задник, с щедър сутиен,
ще срещне най-върховния мъжага –
краваря на Върбица, тоест мен.
Ще почне срещата с добри обноски,
с любезна дума, с лаф и комплимент,
съгласно протокола трябва после
ужасно да си падне тя по мен,
да почне да примигва на парцали,
да ме разпитва за говеждия обор,
да шепне, докато крака ми гали:
„Ах, как обичам мириса на тор!“
Тук следва заседание с момата
в обора, при затворени врати;
добитъкът – в редица до стената –
ще мига с ококорени очи.
Обачеее... ще ни трябва протоколчик!
Говеда, не за мен – заради вас! –
една юница млада или волче...
Желаещи? Сивушка? Белчо? Спас?...
© Емрих Все права защищены