От изгрева на слънчевото лято
до срещата на стар приятел:
минават дните в звездни нощи...
А душата търси още,много още
спомени в сънното пространство!
Там където мислите странстват.
Там жадуват старите ми любови
и за нови топли срещи са готови!
Ала,ти отдавна тръгна и замина.
Може би,в незнаен ден двамина;
може би душите ни ще се срещнат
с изгрева на някое слънчево лято:
в орбитата на старото приятелство?
Там,където хората ще са безгрешни...
© Стойчо Станев Все права защищены