5 окт. 2023 г., 13:18

Сричка в Божието слово 

  Поэзия
153 3 3

СРИЧКА В БОЖИЕТО СЛОВО

 

Живея във премъдри тишини –

говоря само – ако ме попитат.

Понякога мълча по цели дни,

по-древен и от камък в неолита.

 

От Божието Слово – сам и плах,

две шепички от извора си гребнах.

И думица дори не пропилях! –

когато е за някого потребна.

 

Замръкна ли под едрите звезди,

приказвам си с египетските мумии.

Човек е адски евтин, щом реди

безсмислици във нанизи от думи.

 

И не изричам дума, щом боли

и съска като степна пепелянка! –

и чист се будя с Третите петли,

аз – мълчаливецът Валери Станков.

 

От миличкия мой родилен вик

до простичкия мой човечен говор,

аз просто дишам прелестния миг –

да бъда сричка в Божието слово.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??