В гората бях! Поех дълбоко въздух с дробовете...
Настръхнах. Усещах мирисът на бор...
И няма как да се опише с думи такава необятност...
Опива без да се усетиш, тъй сякаш пиеш чист ликьор.
Човекът слаб е и раним, когато му е сладко!
Стратегия изпитана е, че блага дума отваря железните врати.
Не думите са важни, ситуация достатъчна е да познаеш истински човекът... Времето е кратко!
Направиш ли добро, не чакай някой да се отплати!
Изгубваме години в търсене на себе си...
Поглеждаме се в огледалото не за да видим истински кои сме, а за да изглеждаме добре, когато щастие ни сполети.
Но щасТИето истинско е щом е споделено...
И сякаш то помага да са възродени нашите мечти.
Опитваме се да намерим себе си в(ъв) думите, които другите в присъствието ни премълчават.
Очите си да затворим и да погледнем трезво, трудно е! Боли!
Не е лъжа, че бой и хорско порицание те възпитават...
И да не заплачем, бихме ли могли?
Сълзи ще има, докато светът светува!
От радост, болка... Бодеж в гърдите, мислейки за сто неща.
И нека всеки сам за себе си замисли се с(ъс): “Аз, какво направих?”, не с “А, той какво ми обеща?!”
Всеки от нас нуждае се от място, тишина и време...
Да събере в главата мислите си, да прехвърли/преосмисли това и онова.
Посей в градината си на успеха свойто семе,
Мисли и говори, само, когато нужни са слова.
© Съби Седник Все права защищены