15 авг. 2006 г., 13:15

Старата рана 

  Поэзия
685 0 3

Чувствам се отново омотана
в здрава паяжина от лъжи,
с още незарастналата рана,
с болката във моите гърди.
Нищо днес не е като тогава,
няма ги безгрижните ни дни,
между нас е седнала забрава
и затрила всякакви следи.
В тази вечер тъмна и беззвездна
надникни във моята душа,
зейнала във мрака като бездна
плачеща, унила и сама.
Много мъка в нея ще откриеш -
лава от горчилка там тече,
болката ми ти не ще отпиеш,

отминаваш бързо ... По добре!
Чувствам се от тебе омотана,
в твойта паяжина от лъжи.
И в сърцето старата ми рана
се разбуди пак. И ме боли!

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??